Amerikaanse ontwerper of toch een Italiaanse?

Trigere Pauline

Amerikaanse ontwerper (Parijs 1912).

De ouders van Pauline Trigère, Russische immigranten, zijn respectievelijk kleermaker en couturière – een erfenis die ongetwijfeld veel invloed heeft gehad op Pauline als jong meisje.
Ze leert het modevak bij Martial et Armand, maar trekt in 1937 naar New York omdat de toestand in Europa haar niet meer bevalt.
Ze begint in 1942 een eigen couturehuis dat onmiddellijk succes beeft dankzij de typisch Franse ‘touch’, waar Amerikanen verzot op zijn.
Ook haar vlekkeloze techniek en de eenvoud van haar vormen, gebaseerd op zeer knappe coupes, dragen bij aan haar reputatie.
Tegenwoordig geeft ze les aan de prestigieuze Parsori’s school te New York.
Een groot aantal ontwerpers heeft het vak hij haar geleerd.

Trigere Pauline

Trussardi Nicola

Italiaanse ontwerper (Bergarno 1912).

Het van ouds bekende huis Trussardi, opgericht in 1910, was aanvankelijk een handschoenenfabriek.
Nicola, kleinzoon van de oprichter Dante Trussardi, neemt in 1970 het roer over en breidt liet aanbod geleidelijk uit tot een compleet assortiment lederwaren en later ook prêt-à-porrer.
Nicola Trussardi kiest voor zijn shows altijd de prachtigste decors.
Zo bouwt hij in 1983 een speciaal paviljoen midden op het Domplein Milaan.
In 1984 huurt hij gewoon even de Scala in Milaan, in 1985 het Brera Museum en in 1986 het Musée Jaquemart-André in Parijs.
Mannenmode, jeans, vrijetijdskleding, fietsen, het interieur van de lancia HPE, van de alfa romeo 90 en 75 en van de lijntostellen van Alitalia, film- en theaterkostuums.
Trussardi is actief op al deze terreinen en het trussardi-embleem, een windhond, symboliseert de dynamiek van het bedrijf.

Trussardi Nicola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *